Vrijwilligers gevraagd

Ben je zoek naar een plek om met een aantal gelijkgestemden in een goede en ontspannen sfeer je in te zetten voor historisch erfgoed? Word dan vrijwilliger bij het oudste en grootste nog werkend scheprad Stoomgemaal. Ruim 40 enthousiaste vrijwilligers zijn al regelmatig actief in het gemaal. Er zijn vrijwilligers voor techniek, educatie, rondleidingen, pr, algemene onderhoudswerkzaamheden, de receptie en bestuur. Om het werk te kunnen blijven doen, zoeken we niet alleen vrijwilligers die interesse hebben in de boeiende wereld van stoom en techniek, maar ook mensen die willen helpen bij de organisatie van stoomdagen en andere activiteiten.

Welke werkzaamheden zijn er zoal?
Er is er voor elk wat wils

• Gastheer/gastvrouw: je ontvangt en begeleidt bezoekers en verricht receptieverwerkzaamheden en je assisteert bij speciale actviteiten de catering,  
• Rondleiders: je verzorgt rondleidingen voor groepen en scholen
• Onderhoud: (woensdag en/of zaterdag): je onderhoud het gebouw, het groen, de techniek, inventaris, modellen e.d
• Stokers en machinisten: je zorgt voor een gelijkmatig kolenvuur en je bedient de stoommachine
• Bestuursleden: je stuurt de organisatie van het gemaal aan.

Is er scholing nodig?
Voor stokers en machinisten is een speciaal opleidingstraject, maar voor de meeste functies is geen speciale scholing nodig en doe je al werkende de nodige kennis en vaardigheden op. Afhankelijk van opleiding en ervaring zorgen wij voor iedere vrijwilliger voor een ‘traject op maat’.

Hoe meld je je aan als vrijwilliger?
Ben je geinteresseerd in één van de functies kom dan tijdens de stoomdagen of iedere woensdag of zaterdag langs en maak kennis met een aantal vrijwilligers en proef de sfeer. Je kunt ook contact opnemen met onze beheerder via info@stoomgemaalhalfweg.nl voor informatie en/ofhet maken van een afspraak.
Voor informatie over een bestuursfunctie stuur je een e-mail naar bestuur@stoomgemaalhalfweg.nl