Stoomgemaal Halfweg

Vriend worden

Is door uw bezoek aan ons Stoomgemaal of door deze website uw belangstelling gewekt en wilt u ook financieel een steentje bijdragen aan het behoud van dit bijzondere stukje erfgoed? Lees dan hieronder hoe u "Vriend van het Stoomgemaal" of donateur wordt. U kunt ook een eenmalige gift kunt doen. Deze is mogelijk aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Zie verder onder ANBI.

Geld als water?
Water hebben we genoeg: het Stoomgemaal staat er middenin. Ook hebben we een ploeg enthousiaste vrijwilligers die geheel belangeloos dit unieke monument in stand en draaiend houden, bezoekers ontvangen, als machinist en stoker optreden, rondleidingen geven, en nog veel meer doen. Maar geld als water? Helaas, het tegendeel is het geval. Daarom zijn we ook afhankelijk van sponsors en donateurs. En daarom doen we ook op u, bezoeker van deze website, een beroep.

U kunt ons op verschillende manieren financieel steunen:
 
 • U kunt "Vriend van het Stoomgemaal" worden.
  U steunt ons dan met een jaarlijkse bijdrage van tenminste € 25,00

 • U kunt donateur worden. U steunt ons dan met een jaarlijkse bijdrage van tenminste € 30,00
  Als "Donateur" van het Stoomgemaal" heeft u gedurende het stoomseizoen (april t/m oktober) gratis toegang tot het museum. Uw toegangskaart (maximaal voor twee volwassenen en twee kinderen) ligt na betaling voor u klaar bij de receptiebalie van het Stoomgemaal. De receptiebalie is geopend tijdens de stoomdagen.

 • U kunt ons steunen met een eenmalige gift.
   
 • U kunt ons steunen met een 5-jaarlijkse gift.
   
 • Daarnaast kunt u ons ook voor later bedenken in uw testament.
 
 
Aanmelden
 
Om vriend of donateur te worden, of voor het doen van een eenmalige of 5-jarige gift, kunt u het aanmeldformulier invullen.