Stoomgemaal Halfweg

Bezoekersinformatie

Zoals het er nu naar uitziet, zal Stoomgemaal Halfweg op zaterdag 3 en zondag 4 juli voor het eerst dit jaar weer geopend zijn voor publiek en van 11.30 tot 16.30 uur onder stoom draaien. Daarna weer elk eerste (volledige) weekend van de maand. Het laatste stoomweekend is op 6 en 7 november. Volg deze website of onze facebookpagina voor de actuele informatie.

 

Informatie over het Stoomgemaal
Voor bezoekers is een Nederlands- en Engelstalige audiotour beschikbaar. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u tekst en uitleg geven. Schroomt u niet om ze aan te spreken en vragen te stellen. Houdt u er wel rekening mee dat machinisten en stokers in de eerste plaats op hun werk moeten letten. 

Rondleidingen
Rondleidingen zijn mogelijk. Reserveren is noodzakelijk. Voorkom teleurstelling en vraag hier tijdig een rondleiding aan.

Collectie
In het stoomgemaal staan, naast de originele stoominstallatie, zowel modelstoommachines als gerestaureerde bedrijfsstoommachines opgesteld. Tijdens stoomdagen zijn deze allemaal in werking.

Consumpties
Bij de balie zijn koffie, thee en andere consumpties verkrijgbaar. 

Voor of na uw bezoek aan het Stoomgemaal kunt u voor een "aangekleed" kopje koffie met gebak, een lunch of diner terecht bij onze directe buren: Brasserie Het Gemaal.