Bezoekersinformatie

Tijdens de Open Monumenten Dagen op zaterdag 12 en zondag 13 september is het Stoomgemaal voor het eerst weer open dit jaar. Het gemaal is open van 12.00 - 16.00 uur. Volg deze website of de facebookpagina van het Stoomgemaal voor de actuele openingstijden van de volgende Stoomweekenden. In verband met de corona maatregelen kunnen, tot nader order, geen rondleidingen verzorgd worden. Om zoveel mogelijk bezoekers binnen te kunnen laten, worden hand-outs uitgedeeld met een looproute en een beschrijving van wat zij op de route zien.

 

Informatie over het Stoomgemaal
Voor bezoekers is een viertalige flyer beschikbaar. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u tekst en uitleg geven. Schroomt u niet om ze aan te spreken en vragen te stellen. Houdt u er wel rekening mee dat machinisten en stokers in de eerste plaats op hun werk moeten letten. 

Rondleidingen
Rondleidingen zijn mogelijk. Reserveren is noodzakelijk. Voorkom teleurstelling en vraag hier tijdig een rondleiding aan.

Collectie
In het museum staan, naast de originele stoominstallatie, zowel modelstoommachines als gerestaureerde bedrijfsstoommachines opgesteld. Tijdens stoomdagen zijn deze allemaal in werking.

Consumpties
Bij de balie zijn koffie, thee en andere consumpties verkrijgbaar. 

Voor of na uw bezoek aan het Stoomgemaal kunt u voor een "aangekleed" kopje koffie met gebak, een lunch of diner terecht bij onze directe buren: Brasserie Het Gemaal.