Stoomgemaal Halfweg

Bezoekersinformatie

Stoomgemaal Halfweg is gedurende de wintermaanden gesloten voor publiek. Vanaf april 2022 zijn we weer elke eerste (volledige) weekend van de maand open.

 

Informatie over het Stoomgemaal
Voor bezoekers is een Nederlands- en Engelstalige audiotour beschikbaar. Deze audiotour kunt u lezen, maar ook afluisteren. Denkt u er dan aan om uw eigen signaal (oortjes) mee te nemen! Voor wie geen smartphone heeft een papieren versie beschikbaar. Daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig om u tekst en uitleg geven. Schchroomt u niet om ze aan te spreken en vragen te stellen. Houdt u er wel rekening mee dat machinisten en stokers in de eerste plaats op hun werk gemaakt. 

Rondleidingen
Rondleidingen onder leiding van een gids zijn niet mogelijk tijdens stoomweekenden. Huurt u het stoomgemaal exclusief af voor uw gezelschap, dan is een rondleiding met een gids wel mogelijk. Reserveren is noodzakelijk. Voorkom teleurstelling en vraag hier  onmiddellijk een rondleiding aan.

Collectie
In het stoomgemaal staan, naast de originele stoominstallatie, beide modellentoommachines als gerestaureerde bedrijfsstoommachines opgesteld. Tijdens stoomdagen zijn deze allemaal in werking.

Consumpties
Bij de balie zijn koffie, thee en andere consumpties verkrijgbaar. 

Voor of na uw bezoek aan het Stoomgemaal kunt u voor een "aangekleed" kopje koffie met koffie gebak, een lunch of diner terecht bij onze directe buren: Brasserie Het Gemaal.