Stoomgemaal Halfweg

Bezoekersinformatie

Kijk op OPENINGSTIJDEN STOOM EN ACTVITEITEN DAGEN 2023 voor het actuele overzicht.

Informatie over het Stoomgemaal
Voor bezoekers is een Nederlands- en Engelstalige audiotour beschikbaar. Deze audiotour kunt u lezen, maar ook afluisteren. Denkt u er dan aan om uw eigen signaal (oortjes) mee te nemen! Voor wie geen smartphone heeft is een papieren versie beschikbaar. Daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig om tekst en uitleg geven. Schroom niet om ze aan te spreken en vragen te stellen. Machinisten en stokers moeten in de eerste plaats op hun werk letten. Het kan dus zijn dat zij 'even niet' in de gelegenheid zijn om uw vraag te beantwoorden. 

Rondleidingen
Rondleidingen onder leiding van een gids zijn niet mogelijk tijdens stoomweekenden. Huurt u het stoomgemaal exclusief af voor uw gezelschap, dan is een rondleiding met een gids wel mogelijk. Reserveren is noodzakelijk. Voorkom teleurstelling en vraag hier  onmiddellijk een rondleiding aan.

Collectie
In het stoomgemaal staan, naast de originele stoominstallatie, zowel modellentoommachines als gerestaureerde bedrijfsstoommachines opgesteld. Tijdens stoomdagen zijn deze allemaal in werking.

Consumpties
Bij de receptie zijn koffie, thee en andere consumpties verkrijgbaar. 

Voor of na uw bezoek aan het Stoomgemaal kunt u voor een lunch of diner terecht bij onze directe buren: Brasserie Het Gemaal.