Stoomgemaal Halfweg

Combitickets

Met korting in één weekend zowel Stoomgemaal Halfweg als Haarlemmermeermuseum De Cruquius bezoeken. Dat is dit jaar elk stoomweekend weer mogelijk met een combiticket.

Twee gemalen in één weekend
In Stoomgemaal Halfweg, dat dateert uit 1852, kun je de sfeer beleven van een stoomgemaal dat nog precies zo werkt als vroeger: met stokers die kolen op het vuur scheppen, hete stoom, de geur van smeerolie, een stampende – dit jaar 100-jarige - stoommachine en bruisend water dat wordt voortgestuwd door zes enorme schepraderen. 

In het Cruquius Museum, dat dateert uit 1849, staat de strijd tegen het water centraal en het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer met behulp van 19de-eeuwse stoomtechnieken. Je kunt er de stoommachine bewonderen, waarmee het meer is drooggemalen.

Kosten
Een combiticket kost € 19,00 voor volwassenen, € 9,50 voor kinderen (5 t/m 12 jaar) en € 11,00 voor jongeren (13 t/m 17 jaar) en CJP-houders. Het is niet te verkrijgen in combinatie met de Museumjaarkaart.

Alleen te koop aan de kassa’s
Combitickets zijn alleen te koop aan de kassa’s van zowel Haarlemmermeermuseum De Cruquius als Stoomgemaal Halfweg; niet online. Daarmee maakt het niet uit of je eerst Cruquius bezoekt en daarna Stoomgemaal Halfweg of andersom.

Het is NIET mogelijk om een reeds gekocht regulier kaartje bij een van de twee gemalen om te zetten in een combiticket.

Reeds gekochte combikaartjes zijn NIET te verschuiven naar een ander stoomweekend.