Routebeschrijving

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober is het gemaal open van 11.00 - 16.00 uur. Op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november is het gemaal open van 11.00 - 16.00 uur. De stoommachine start om 12.00 uur. Zondag 1 november is het gemaal ook 's avonds open van 18.00 - 20.00 uur De stoommachine start om 18.00 uur.

 

Openbaar vervoer

Trein
• Zie OV reisplanner of NS reisplanner (Sprinter 4 x per uur)
• Het Stoomgemaal ligt op loopafstand (±500 meter) van station Halfweg-Zwanenburg.

Bus
Connexxion lijn 80 (Amsterdam-Zandvoort)
Connexxion lijn 161 (Hoofddorp-Zwanenburg, niet op zaterdag/zondag) 

• Uitstappen: Suikerfabriek, Sugar City, Halfweg. 
• Zie OV reisplanner of Connexxion dienstregeling

Momenteel wordt er veel gewerkt aan de N200. De wandelroute naar het Stoomgemaal wijzigt regelmatig. Hierdoor is het moeilijk de exacte wandelroute aan te geven. Volg de aanwijzingen ter plaatse. Mocht dit niet duidelijk zijn dan is de beste route via de Bietenbrug naar Zwanenburg. Sla linksaf op de Zwanenburgerdijk en ga vervolgens de brug over naar Halfweg. Volg bij de 1e verkeerslichten in Halfweg de borden Stoomgemaal.

Eigen vervoer

Auto
Vanaf Amsterdam, Noorden of Oosten van het land
Via A10 (S102/S103/S104). N200 richting Halfweg/Haarlem/IJmuiden. Bij stoplichten Halfweg linksaf (Oranje Nassaustraat). Volgende stoplichten rechtsaf (Julianastraat). Straat volgen tot Stoomgemaal.

Vanaf Haarlem, Midden of Zuiden van het land
Op knooppunt Rottepolderplein A200 richting Halfweg/Amsterdam. Bij stoplichten Halfweg rechtsaf (Oranje Nassaustraat). Volgende stoplichten rechtsaf (Julianastraat). Straat volgen tot Stoomgemaal.

Routeplanners
Niet alle navigatiesystemen kennen het adres Haarlemmermeerstraat 4. Navigeer daarom naar Haarlemmermeerstraat 21.

Parkeren
In de directe omgeving van het Stoomgemaal is parkeergelegenheid. Er is geen invalidenparkeerplaats. Parkeren kan op drukke stoomdagen ook langs de Haarlemmerstraatweg, bij het NS station, of in Zwanenburg. (Let op: in een aantal gebieden geldt een blauwe zone).

Touringcar
Vanwege de nauwe straten in Halfweg kunnen touringcars niet tot aan het Stoomgemaal komen. Zij kunnen het beste langs de Oranje Nassaustraat parkeren. Vandaar is het enkele minuten lopen.