Het stoomt weer in Halfweg op 3 en 4 oktober

Het stoomt weer in Halfweg op 3 en 4 oktober

26-09-2020

Stomen, stromen, sissen, bruisen, spatten
De stoommachine wordt door kolen gestookt. Kolen en stoom zorgden samen voor een ware revolutie. Het indrukwekkende stoomverleden komt tot leven in Stoomgemaal Halfweg. Het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld is een ware belevenis. Rijke historie, prachtige techniek, proeven en ondergaan van de sfeer van vroeger gaan hand in hand. Het stoomt en stroomt, sist, bruist en spat en laat een onuitwisbare indruk na.

Vrijwilligers
Stoomgemaal Halfweg wordt volledig in stand gehouden door vrijwilligers. Normaal zijn  er in het gemaal rondleiders aanwezig die alles weten over stoom, techniek en de historie van het stoomgemaal. Vanwege de coronamaatregelen is dat nu helaas niet mogelijk. Bezoekers krijgen een hand-out met de looproute en een beschrijving van wat zij op de route zien. Vragen stellen aan de vrijwilligers mag natuurlijk altijd!

Toegangsprijs
De toegangsprijs voor volwassen bedraagt € 8,--. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen € 2,--. De museumjaarkaart is niet geldig.
Betalen voor de entree en consumpties kan alleen met een pinpas.

Op stroom naar stoom
Kom op stroom naar het stoomgemaal. Vanaf het NS station Halfweg-Zwanenburg is het maar een paar minuten lopen en heeft u een prachtig uitzicht op het gemaal.

Coronamaatregelen
Het Stoomgemaal Halfweg houdt zich aan de RIVM regels. Hou er rekening mee, dat er wachttijden kunnen zijn, voordat je naar binnen kunt of verder kunt lopen. In het gemaal is een eenrichtingslooproute uitgezet.