Koninklijke Onderscheiding voor Jaap en Gerda Kortenoeven

Koninklijke Onderscheiding voor Jaap en Gerda Kortenoeven

26-04-2023

Onze trouwe vrijwilliger, grasmaaier en haringman Jaap Kortenoeven, heeft op 26 april een Koninklijke onderscheiding gekregen: Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg het lintje samen met zijn vrouw Gerda, omdat het echtpaar uit Halfweg-Zwanenburg zich al meer dan 25 jaar inzet voor verschillende organisaties in de gemeente. Jaap als vrijwilliger bij het Stoomgemaal Halfweg en de Seniorenvereniging Zwanenburg Halfweg. En samen met zijn vrouw Gerda bij de Protestantse gemeente van Halfweg-Zwanenburg, de voedselbank en het verzorgingshuis Eigen Haard.  

Het lintje werd in Stoomgemaal Halfweg uitgereikt door burgemeester Schuurmans, in aanwezigheid van het gezin van het echtpaar en vertegenwoordigers van de diverse organisaties waar Jaap en Gerda als vrijwilligers actief zijn, onder wie enkele vrijwilligers van Stoomgemaal Halfweg.  De uitreiking was voor het al meer dan 60 jaar getrouwde echtpaar een grote verrassing. Namens de vrijwilligers overhandigde bestuurslid Bart Huisman het echtpaar een bos bloemen.

Ondanks dat Jaap inmiddels 88 jaar is staat hij nog steeds klaar om ergens te helpen. Zo was Jaap, die al sinds 2006 vrijwilliger bij Stoomgemaal Halfweg is, in maart ook weer actief als vrijwilliger op het stembureau in Halfweg. Tot voor kort was de 87 jarige Gerda ook nog steeds actief, maar haar gezondheid laat haar de laatste tijd een beetje in de steek.