Stoomgemaal en Cruquius Museum lanceren combiticket

Stoomgemaal en Cruquius Museum lanceren combiticket

04-05-2022

Vanaf stoomweekend 14 en 15 mei is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief tijdens stoomweekenden van Stoomgemaal Halfweg zowel het Cruquius Museum als Stoomgemaal Halfweg te bezoeken. Beide Haarlemmermeerse erfgoedinstellingen lanceren hiertoe een combiticket dat dit jaar tot en met november nog zeven weekenden te gebruiken is. Kaarten bestellen kan bij de kassa van het Cruquius Museum en op www.haarlemmermeermuseum.nl 

In het Cruquius Museum, dat dateert uit 1849, staat de strijd tegen het water centraal en het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer met behulp van 19de-eeuwse stoomtechnieken. Je kunt er de stoommachine bewonderen, waarmee het meer is drooggemalen.
In Stoomgemaal Halfweg, dat dateert uit 1852, kun je de sfeer beleven van een stoomgemaal dat nog precies zo werkt als vroeger: met stokers die kolen op het vuur scheppen, hete stoom, de geur van smeerolie, een stampende stoommachine en bruisend water dat wordt voortgestuwd door zes enorme schepraderen.

Combi tarief
Stoomgemaal Halfweg, het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld, is van april tot en met november één weekend per maand open voor publiek. Tijdens deze stoomweekeinden is het combiticket geldig. Het kost € 15,00 voor volwassenen en voor kinderen € 7,50 (5 t/m 12 jaar) of € 8,50 (13 t/m 17 jaar).

Bestellen
Kan op www.haarlemmermeermuseum.nl en bij de kassa van het Cruquius Museum. Na een bezoek aan dit museum kun je op dezelfde weekenddag of de weekend(zon)dag erna ook Stoomgemaal Halfweg bezoeken.

Het eerste stoomweekend dat het combiticket kan worden gebruikt, is het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 mei a.s.

Openingtijden
Het Cruquius Museum is in weekenden geopend van 11.00 tot 17.00 uur (laatste toegang om 16.15 uur).
Stoomgemaal Halfweg is tijdens stoomweekenden open van 11.30 tot 16.30 uur (de stoommachine wordt om 12.00 uur gestart).