Stoomgemaal ontvangt legaat via Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg

Stoomgemaal ontvangt legaat via Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg

27-08-2023

Het Stoomgemaal ontving tijdens een door de Dorpsraad georganiseerde bijeenkomst in het gemaal een legaat van € 7.500,--. Een vrouw uit Zwanenburg, die onlangs overleed, liet een flink bedrag na aan de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg. De Dorpsraad bepaalde om het bedrag te verdelen onder enkele organisaties in het duodorp.
Ook de Reptielenopvang Zwanenburg (€ 1.000,--), de Scoutinggroep Rijnland (€ 3.500 --), de kinderboerderij De Knuffelweide (€ 3.500,--) en de Speeltuinvereniging Zwanenburg (€ 7.500,--) ontvingen een bedrag van de anonieme weldoenster.
De schenking werd in Stoomgemaal Halfweg in ontvangst genomen door penningmeester Mary de Haan-Knijn uit handen van dorpsraadvoorzitter Peter Vreeswijk. Het geld zal besteed worden aan vervanging van het kapotte raam aan de westkant van het ketelgebouw. Het oorspronkelijke stalen raam op die plek stamt uit 1923, 100 jaar geleden. Het is al een keer vervangen door een houten raam, maar dat is kapot en zal met het geld van de anonieme schenkster hersteld worden in originele (stalen) staat.