Stoomgemaal ontvangt mooie cheque van Rotary

Stoomgemaal ontvangt mooie cheque van Rotary

26-08-2021

Stoomgemaal Halfweg heeft op 25 augustus een cheque van € 5.000,-- ontvangen van de Rotary Club Amsterdam-Halfweg. De cheque werd door Jan van de Kamp van de Rotary Club overhandigd aan Paul te Beest, voorzitter van de Stichting Vrienden Stoomgemaal Halfweg.
De Rotary Club heeft het geld op 26 juni bijeen gehaald door het organiseren van een rally, de NoWay Ride 2021. Die was bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een bijzondere auto: een klassieker, een elektrische auto, een cabriolet of iets anders speciaals. Doel van de rally was om geld op te halen voor een goed lokaal doel. Aansluitend op de rally was er een  veiling. Van de opbrengst hiervan  heeft Stoomgemaal Halfweg een bedrag van € 5.000,-- ontvangen om te besteden aan iets 'tastbaars en zichtbaars'.

Voorzitter Paul te Beest van Stichting Vrienden Stoomgemaal Halfweg toonde zich zeer verheugd met de cheque. “Wij zijn een stichting die weinig subsidie krijgt en met heel weinig geld en enkel vrijwilligers een uniek industrieel erfgoedmonument in stand probeert te houden, het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld”.

“Aan de bijna honderd jaar oude stoomketel en stoommachine is voortdurend onderhoud nodig en moet regelmatig iets worden gerenoveerd. Met de cheque van de Rotary Club Amsterdam-Halfweg kunnen we het metselwerk van de vuurmond, dat is de verbinding tussen de stoomketel en de schoorsteeen, vernieuwen en herstellen. Dat is dringend aan vervanging toe”.