Viering 100 jaar stoommachine

Viering 100 jaar stoommachine

18-03-2023

Voor Stoomgemaal Halfweg is 2023 een bijzonder jaar. Het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld viert dit jaar dat de 500 pk stoommachine 100 jaar oud is. Dankzij onze vrijwilligers functioneert het gemaal nog steeds uitstekend.

Speciale activiteiten
Tijdens het jubileumjaar vinden in Stoomgemaal Halfweg diverse speciale activiteiten plaats, mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting voor de Buurt uit Zwanenburg. Er komt onder meer een fotowand met foto’s van de bouw en installatie van de stoommachine en de (toen nog twee) ketels in 1923, terwijl in de verbindingsgang tussen het ketelhuis en het machinegebouw een tentoonstelling wordt ingericht met bijzondere, historische objecten. Volg onze website en facebookpagina want er zijn nog activiteiten in ontwikkeling.

Start op 31 maart
Het jubileumjaar start op 31 maart met een bijeenkomst voor genodigden. Vanaf zaterdag 1 en 2 zondag april tot en met het eerste weekend van november zal het gemaal één weekend in de maand van 11.30 tot 16.30 uur geopend zijn voor publiek. De entreeprijs voor volwassenen is € 10,00 en voor kinderen (van 5 t/m 17 jaar) € 5,00. De museumkaart is in het gemaal niet geldig.

Het is ook mogelijk om tijdens de stoomweekenden een combiticket te kopen, waarmee in dát weekend met korting zowel Stoomgemaal Halfweg als Haarlemmermeermuseum De Cruquius kunnen worden bezocht.