Wethouder Ruigrok doet mee aan NLdoet

Wethouder Ruigrok doet mee aan NLdoet

13-03-2022

Wethouder Marja Ruigrok van de gemeente Haarlemmermeer was op 12 maart één van de vrijwilligers die in stoomgemaal Halfweg meedeed aan de grootste, jaarlijkse vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds. Stoomgemaal Halfweg deed dit jaar voor de eerste keer mee. 
Onder het motto 'Kom stoom afblazen in Stoomgemaal Halfweg' hebben de vijf vrijwilligers die zich hadden aangemeld, een dagje geholpen met schilderen. 
Dat kwam goed van pas, want het gemaal is zich volop aan het voorbereiden op de start van het stoomseizoen 2022. Op 9 en 10 april a.s. zal stoomgemaal Halfweg voor het eerst dit jaar weer van 11.30 tot 16.30 uur geopend zijn voor publiek en onder stoom draaien.
Van het Oranje Fonds heeft het gemaal een bedrag ontvangen voor de aankoop van verf en ander materiaal. De broodjes en het fruit voor de lunch werden resp. verzorgd door Bakkerij Erwin van Nieuwburg en Groente en Fruithandel Pijnaker. De hapjes bij de afsluitende borrel verzorgde Brasserie Het Gemaal.