Zaterdag 4 juni Dag van het Kind

Zaterdag 4 juni Dag van het Kind

27-05-2022

Stoomgemaal Halfweg staat zaterdag 4 juni van 11.30 - 16.30 uur in het teken van kinderen. In het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld is op deze Dag van het Kind van alles te beleven. Er zijn activiteiten in verschillende leeftijdsgroepen waaraan zowel buiten als binnen kan worden deelgenomen.

De wat oudere kinderen kunnen een stoomdiploma behalen door te helpen met kolen op het vuur te gooien, het smeren van de stoommachine en het maken van een spijker bij de smid. Ook kunnen ze spelen met mini-stoommodellen en er zijn leuke rondleidingen waarin een vrijwilliger alles over stoom verteld.

Buiten, op het grasveld naast de ingang van het gemaal staat een tent, waarin onder begeleiding van vrijwilligers van het stoomgemaal allerlei spellen en spelletjes kunnen worden gedaan, kan worden getekend en gekleurd en waar het spannende verhaal “Help, de kolen zijn gestolen” wordt voorgelezen.

Binnen is er een fotobingo voor zowel de jongste als de wat oudere groep. Aan de hand van foto’s moeten de kinderen bepaalde onderwerpen of onderdelen in het gemaal vinden. Bij een goede oplossing krijgen ze bij de receptie een lekkernij.

Kosten toelichting

De entree bedraagt voor volwassenen (de kinderen moeten worden begeleid door een ouder) € 8,-- en voor kinderen (vanaf 7 jaar) € 4,--. (Museumjaarkaart niet geldig). Het combiticket is wel geldig.